- Rýžový protein z hnědé rýže je jeden z nejkvalitnějších rostlinných proteinů. Díky procesu výroby pomocí enzymů se vysráží bílkoviny a nedochází k denaturaci.
- Je velmi dobře stravitelný a 86% přijaté bílkoviny se vstřebává během 4 hodin po konzumaci. V porovnání s ostatními má vysokou biologickou hodnotu, která je určující při porovnávání kvality bílkovin (BH = 80). Čím vyšší je hodnota, tím je protein stravitelnější (rozmezí 0 až 100).
- Rýžový protein neobsahuje laktózu, lepek ani sóju.
Použití:
- Dávkování je velmi individuální a je třeba zohlednit fyzickou aktivitu, obecná doporučení jsou 1–2 polévkové lžíce (15–30 g) denně.
- V jedné 30 g dávce dostanete 24 g čistého proteinu.
Tip:
- Rýžový protein rozmíchejte s vodou, ve svém oblíbeném drinku či smoothie, nebo ho přidejte do těsta při pečení. Své využití má také v RAW kuchyni.
Hmotnost: 200 g
Složení: 100 % BIO prášek z rýžového proteinu
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: min. 3 měsíce
Země původu: Čína
Baleno v: ČR
Bez lepku: Ano
Bez laktózy: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Bez vajec: Ano
Vegan: Ano
Tuky: 2,9 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 1 g
Sacharidy: 7,2 g
- z toho cukry: 0 g
Vláknina: 3,8 g
Bílkoviny: 83 g
Sůl: 0,4 g