Tato přirozeně bezlepková surovina vyrobená rozemletím odtučněného makového semínka máku setého, odrůda Marathon a následného rozemletí voní i chutná jako jemný mák. Celkově má o 30 % více živin než mák mletý. Obsahuje minimum sacharidů, tedy je vhodná pro Low Carb dietu. Nyní nově balená v kompostovatelných sáčcích.
Použití:
- Makovou mouku je možné využít do teplé i studené kuchyně, pro nahrazení či nakombinování s pšeničnou moukou, v poměru 1:1 či 1:2 a obohatit tím výsledný pokrm jak po stránce výživové, tak gurmánské.
-
Výborná je do pečení moučníků, buchet, lívanců, koláčů, bábovek, muffinů a řezů. Můžete z ní připravit chutnou kaši. Upečte s ní třeba chleba.
-
Lze s ní zahustit omáčky a polévky, ale také jí použít pro výrobu RAW dezertů, tyčinek a smoothie.
Hmotnost: 370 g
Složení: odtučněný mák
Může obsahovat stopy: lnu, sezamu, kmínu, ostropestřce
Skladování: v chladu do 20 °C
Trvanlivost: 3 měsíce
Země původu: Česká republika
Alergeny: Neobsahuje alergeny