Pohanka je plodina, která na český stůl patří již od středověku.
- Je nutričně bohatá, má vysoký obsah vlákniny, bílkovin, vysoký obsah rutinu (flavonoid), obsahuje vitaminy skupiny B a minerální látky. - U pohanky garantujeme bezlepkovost (obsah lepku do 20 mg/kg). - Je loupaná mechanicky (ne termicky), takže si zachovává větší množství živin, které se při tepelném zpracování ztrácí. Pohanka lámanka v kuchyni: Kdo nezná pohankové karbenátky? Neskutečná dobrota.
Lámanka je skvělý základ pro přípravu karbenátků, placiček, zapékaných sladkých i slaných pokrmů. připravíte z ní snídaňové kaše, hoďte hrstku do polévky na zahuštění, posypte jí buchtu místo drobenky, udělat skvělou „škvarkovou pomazánku" apod. Její využití je široké.
Víte že?
Jsme specialisti na zpracování pohanky. Věnujeme se tomu už od našeho počátku v roce 1992. Pohanku loupeme mechanicky, proto je světlá (druhý způsob je tepelně - pak je pohanka tmavá). Pohanka si tak zachová více hodnotných látek než při tepelném zpracování. Pohanku zpracováváme v unikátním bezlepkovém mlýně s velkou péčí, ručíme tak za její bezlepkovost a mimořádnou kvalitu.
Hmotnost: 2 500 g
Složení: 100% pohanka loupaná lámanka BIO
Skladování: při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti do 75 %
Trvanlivost: 4 měsíce
Baleno v: ČR
Certifikace: BIO
Bez lepku: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny