Len hnědý v biokvalitě.
Použití:
-
Lněné semínko má velmi tvrdou slupku, takže vcelku projde semínko našim trávicím ústrojím bez většího užitku. Je tedy třeba jej nadrtit a vzhledem k tomu, že přibližně 10 min. poté začne oxidovat, hned jej sníst.
- Pro zabránění oxidaci paní doktorka Budwigová doporučuje naložit nadrcené semínko do medu.
- Aby se olej z něj mohl stát rozpustným ve vodě a proudit kardiovaskulárním systémem do celého těla, tedy našemu tělu jen prospívat, je třeba jej navázat na bílkovinu. Tedy zamíchat do tvarohu, jogurtu, vejce, atd.
- Lněný sliz vytvoříme krátkým povařením semínek či namočením přes noc.
Čaj se lněným semínkem:
- varianta: Lněné semínko dáme do vroucí vody a 3–4 min. povaříme, poté přidáme šalvěj, povaříme ještě 1–2 min. a vypneme.
- varianta: Lněné semínko dáme do vroucí vody a povaříme 3–4 min., poté přidáme po lžičce šalvěj, měsíček, heřmánek a jitrocel a krátce povaříme.
Záleží nám nejen na kvalitě surovin, ale také na tom, aby byly cenově dostupné pro všechny. Z toho důvodu nejsou naše výrobky označené BIO - získání biocertifikátu je totiž náročné a nákladné. Semínko jako takové ale BIO certifikaci má.
Hmotnost: 150 g
Složení: BIO lněné semínko
Skladování: v suchu a temnu
Trvanlivost: 1 rok
Země původu: Indie
Alergeny: Neobsahuje alergeny
RAW: Ano
Energetická hodnota na 100 g/ml: 534 kcal
Tuky: 42,16 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 3,66 g
Sacharidy: 28,88 g
- z toho cukry: 1,55 g
Vláknina: 27,3 g
Bílkoviny: 18,29 g