Konečně poctivě a pečlivě tažený přírodní zeleninový vývar z farmářských surovin od dvou bratří Jardy a Honzy Váchových. Receptura vznikla ve spolupráci s nejslavnějšími kuchařkami všech dob – babičkami. Zeleninový Konečně vývar byl prvním vývarem z kuchyně bratří Váchových a vůbec prvním farmářským vývarem ve sklenici u nás. Z mrkve, pórku, celeru a cibule se táhne přesně hodinu, aby měl tu správnou chuť a aby si ponechal veškerou sílu a živiny, které má mít.
Ať už zeleninový vývar pijete, nebo s ním vaříte luštěniny, zeleninový kuskus či podléváte zeleninu, když máte Konečně vývar v lednici, nemusíte se bát, že by doma někdy měli hlad.
První kapitolu svého tažení napsali na chalupě, když pro své ženy a děti vařili italské rizoto. Bratři Jarda a Honza Váchovi už tehdy věděli, že v poctivé a zdravé kuchyni vývar nenahradíš. Proto v roce 2013 začali táhnout první české přírodní vývary ve sklenici, aby pomohli nejen svým ženám uvařit rychle zdravou večeři. Protože chlap se má postarat. Dodnes jim zůstalo odhodlání jít až na morek kosti – spolupracují jen s českými farmáři, znají původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z produktů Konečně vývar nepřidávají chemii nebo lepek. Všechny jsou proto vhodné i pro ty nejmenší členy rodiny a bezlepkaře.
Jarda a Honza doporučují zeleninový vývar:
• jako základ do zeleninových polévek,
• k podlévání masa a zeleniny,
• do italského rizota, luštěnin nebo třeba kuskusu,
• jako základ do vegetariánských jídel,
• pro podporu zdraví a imunitního systému.
Trvanlivost: výdrž máme, musí se ale trénovat! Vývary v lednici můžete uchovat až 90 dní od data výroby. Po otevření sklenice mají životnost zkrácenou na 24 hodin. Když se vyhnete tomu, aby se do vývarů cokoliv namáčelo, a při zavírání upevníte víko pořádně, vývar vám vydrží klidně o dva dny déle.
Skladování: vývary jsou zavařené pasterizací – tradiční metodou našich babiček, při které nejsou potřeba žádné konzervanty ani umělé přísady. Proto skladujte Konečně vývary v chladu do 8 °C.