Karamel je v lepších kavárnách skvělým doplňkem do kávy. Karamelové latté nebo cappuccino dodá kávě jemnou sladkost s lehkým tónem karamelu. Stačí přidat sirup do teplého mléka a kávy, a máte luxusní nápoj, který potěší náročné zákazníky nebo domácí mlsouny.
Kromě kávy se karamel výborně hodí na pečení. Je ideální pro dochucení těsta na koláče, muffiny, nebo brownies, a můžete ho také použít jako topping na palačinky, lívance, vafle nebo zmrzlinu. Skvěle se kombinuje s čokoládou a oříšky a dodá dezertům úžasnou karamelovou vrstvu, kterou můžete použít mezi krémem a korpusem třeba na cheesecaku.
Karamel je zkrátka univerzální surovina, která dokáže ozvláštnit kávu, dezerty i sladké pečivo!
Doporučené ředění 1:10. Usazenina či zákal nejsou na závadu. Před upotřebením promíchejte!