Konečně poctivě a pečlivě tažený přírodní kuřecí vývar z farmářských surovin od dvou bratří Jardy a Honzy Váchových. Receptura vznikla ve spolupráci s nejslavnějšími kuchařkami všech dob – babičkami. Kuřecí Konečně vývar je přírodní spravovák, dlouze tažený, neuspěchaný, skrývající veškerou přírodní sílu. Proto je základní surovinou poctivé kuchyně po celém světě. Navíc postaví na nohy, když je třeba.
Ať už kuřecí vývar pijete, nebo z něj vaříte italské rizoto, pečete s ním maso, či jím podléváte zeleninu, když máte Konečně vývar v lednici, nemusíte se bát, že by doma někdy měli hlad.
První kapitolu svého tažení napsali na chalupě, když pro své ženy a děti vařili italské rizoto. Bratři Jarda a Honza Váchovi už tehdy věděli, že v poctivé a zdravé kuchyni vývar nenahradíš. Proto v roce 2013 začali táhnout první české přírodní vývary ve sklenici, aby pomohli nejen svým ženám uvařit rychle zdravou večeři. Protože chlap se má postarat. Dodnes jim zůstalo odhodlání jít až na morek kosti – spolupracují jen s českými farmáři, znají původ každého kusu zeleniny i zvířete a do žádného z produktů Konečně vývar nepřidávají chemii nebo lepek. Všechny jsou proto vhodné i pro ty nejmenší členy rodiny a bezlepkaře.
Jarda a Honza doporučují kuřecí vývar:
• jako rychlou a zdravou snídani, která zahřeje a dodá energii ,
• jako základ do polévek a omáček,
• k podlévání masa a zeleniny,
• do italského rizota, luštěnin, kuskusu a těstovin,
• pro podporu zdraví a správné funkce imunitního systému.
Trvanlivost: výdrž máme, musí se ale trénovat! Vývary v lednici můžete uchovat až 90 dní od data výroby. Po otevření sklenice mají životnost zkrácenou na 24 hodin. Když se vyhnete tomu, aby se do vývarů cokoliv namáčelo, a při zavírání upevníte víko pořádně, vývar vám vydrží klidně o dva dny déle.
Skladování: vývary jsou zavařené pasterizací – tradiční metodou našich babiček, při které nejsou potřeba žádné konzervanty ani umělé přísady. Proto skladujte Konečně vývary v chladu do 8 °C.
Dodavatel připravuje hotovku z českého masa z malého, středního, ale i většího chovu. Maso z větších chovů se používá obvykle v době, kdy je z různých důvodů nereálné využít maso z menších chovů. Původ masa pravidelně kontrolujeme.