Jak už název napovídá, náš Víkendový pecen je ideální chléb na víkend. Pochutná si na něm celá rodina, hodí se k všestrannému použití a vydrží měkký až 4 dny.
**Chuť: **
Vyvážená chuť pšenice a žita je zvýrazněna vlastním kvasem a procesem fermentace
Charakteristika:
hutná konzistence
pružná střídka
lesklá propečená kůrka
stejná chuť po celou dobu trvanlivosti
Trvanlivost: 4 dny
Hmotnost: 1300 g
Výroba:
Při výrobě chlebu používáme náš vlastní, dvoustupňovou metodou vedený žitný kvas. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu.
Chléb vyrábíme řemeslným způsobem z u nás 5 hodin fermentované žitné mouky. Fermentace je proces řízeného ušlechtilého kvašení, při němž dochází k přeměně v obilninách běžně obsažených organických látek – škrobu a glykogenu – na pro člověka snadno stravitelné disacharidy. Díky tomuto – našimi předky běžně užívanému procesu – je pak chléb chutnější, nutričně hodnotnější a snadno stravitelný. Má vyšší pružnost střídky a zůstává chutný po celou dobu své trvanlivosti. Fermentace také následně chléb chrání proti procesům nechtěného nekontrolovaného kvašení.