CAROLINA REAPER - Capsicum Chinense
Až 2 200 000 SHU, jedna z nejvíce pálivých papriček na světě. Vznikla křížením červené Jolokie a Habanera Red. Prvenství nejpálivější papriky si drží od roku 2013 a je zapasaná v Guinessově knize rekordů.
Barva plodů je červená, povrch silně vrásčitý. Plody jsou zakončené typickým "ocáskem". Stěna plodu je středně silná. Chuť je ovocná, s nádechem čokolády, skořice a třešní nebo višní.
Plody obsahují Kapsaicin, proto při zpracování používejte rukavice.
Chilli lze pěstovat celoročně jako "pokojovku", nebo jako přenosnou rostlinu. Vysévat můžeme od začátku února, pro klíčení zajistíme teplotu nad 25°C. Po vyklíčení teplotu snížíme na 17-22°C a dopřejeme rostlině maximum světla. Na stanoviště vysazujeme až když teplota ani v noci neklesá pod 10°C.
Celý obal je 100% recyklovatelný.