Na výběru sušeného manga jsme si dali opravdu záležet.
Šťavnaté a sladké plátky manga ze Západní Afriky jsou opravdovým gurmánským zážitkem. Získají si vás čistým složením, měkkou konzistencí a obří velikostí plátků (6-9 cm). Žádné tuhé kusy na kterých si vylámete zuby ani přídavek cukru.
Naše mango pochází z Ghany oblasti Adeiso. Zdejší čisté prostředí daleko od velkých měst, tropické klima a kvalitní půda jsou zárukou těch nejkvalitnějších plodin. Pěstují se zde dvě odrůdy manga - Keitt a Kent. Ty se vyznačují krásnou, sytě oranžovou dužinou a přirozeně vysokým obsahem cukru. Mango je rovněž zdrojem kvalitních živin.
V Africe se plody sklízejí ve dvou obdobích - od ledna do února a druhé období sklizně je od dubna do srpna. Zralé plody manga se nakrájí na tenké plátky a šetrně se suší po dobu 5-6 hodin. Dopřejte si kousek exotiky kdykoliv máte chuť.
Sušené mango má široké využití: