Hovězí roštěnec je hřbetní část zadní čtvrti. Svalovinu tvoří poměrně rozsáhlé svalové celky hřbetních svalů, které jsou zvlášť mohutné v přední části. Na povrchu roštěnce je podle tučnosti konkrétního kusu zvířete slabší, nebo silnější vrstva tuku. V letních měsících kusy tuk ztrácejí a k podzimu nabírají.
Obrázek je ilustrační, tukové krytí nedokážeme zaručit dle fotografie, je u každého zvířete jiná.
Rib eye steak je ideální hlavně na gril a na pečení . Stařeno min. 21 dnů,
Jedná se o plátky bez kosti, o síle min. 2 cm (po vakuovém balení mohou vypadat slabší).
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.