Základem domácího pečiva je kvalitní koření.
Nejen že zvýrazní chuť, přispívá také k normálnímu trávení. Cibulka propůjčí pečivu výtečnou nasládlou chuť.
-
Využití: pro přípravu domácího chleba, rohlíků, slaných tyčinek.
-
Baleno ve 165ml skleněné kořence.
-
Využijte akce, kdy se s Vámi podělíme o náš dlouholetý kvásek. Ke každému chlebovému koření je nyní zdarma.
Recept na kváskový chléb s podmáslím:
Suroviny:
- Kvásek
- Žitná mouka
- Chlebová mouka
- Podmáslí
- Inutea chlebové koření
- Sůl
- Voda
Postup:
- Připravíme si rozkvas. Do mísy nasypeme 250 g žitné mouky a 250 g vody, přidáme lžíci žitného kvásku a zapracujeme. Přikryjeme mokrou utěrkou a necháme 10 až 12 hodin kynout.
- Odebereme lžíci kvásku na příští pečení a dáme do lednice. Přidáme 500 g chlebové mouky, 300 g podmáslí, 1,5 lžičky soli, 2 lžičky chlebového koření a vytvoříme za pomoci mixéru nebo kuchyňského robota těsto. Poté těsto přendáme na pracovní desku a vypracujeme z něj bochánek, který necháme cca hodinu přikrytý odpočívat.
- Těsto dále rozdělíme na dva přibližně stejně velké kusy, ze kterých opět vypracujeme bochánky. Ty následně přendáme do ošatek a necháme cca 1-2 hodiny kynout (dle teploty v místnosti).
- Rozpálíme troubu na 250 °C a dáme do ní rozehřát plech. Na ten následně vyklopíme z ošatky vykynuté bochánky. Ty můžeme za pomoci žiletky naříznout. Plech s bochánky postříkáme vodou (rozprašovačem) a dáme do trouby, kde teplotu snížíme na 200 °C a pečeme 45 minut.
Na videorecept můžete mrknout zde: https://www.youtube.com/watch?v=YT80YH-VpDI&t=6s
Hmotnost: min. 72 g
Složení: koření (kmín plod, anýz plod, fenykl plod, koriandr plod, cibule); kvásek (žitná mouka, kvásek)
Skladování: v suchu do 25 °C
Trvanlivost: 1 rok (koření)
Vyrobeno v: České republice
Bez plastového obalu: Ano
Bez lepku: Ano
Výhodná balení: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Sůl: 0 g
Výhodné balení: Ano