Hutný silný sýr z různých částí Pyrenejí. Jedná se o kulaté sýry mírně dohořívané a lisované. Místními obyvateli jsou nazývané též horské sýry.
Mají typické aroma a chuť.
Vyznačuje se na řezu jemně žlutou barvou s malými očky.
Má máslovou chuť. Na okraji přírodní plísňová kůrka.
My tento sýr vyrábíme z šetrně pasterovaného mléka našich kraviček plemene Jersey.
Mléko A2.
Mléko pochází od prapůvodního plemene dojnic. Jedná o mléko typu A2, které mimo jiné obsahuje původní typ kaseinu. Právě díky tomu může být lépe stravitelné a to dokonce i pro osoby, které běžné mléko hůře snáší. Jestli se chcete o mléku typu A2 dozvědět víc, mrkněte na náš blogový článek, kde jsme se o něm více rozepsali.
Odkaz na článek naleznete zde.