NATU banánová mouka v BIO kvalitě je vyrobená ze zelených banánů, tzv. plantejnů pěstovaných na slunné Srí Lance. Plantejny se po oloupání nakrájí, usuší a následně rozemelou na jemný prášek. Takto jednoduše se vytvoří banánová mouka, kterou lze použít pro vše – od pečení muffinů až po zahušťování polévek. Někoho překvapí její světle zelená barva.
Proč používat mouku ze zelených banánů?
- Má nižší obsah cukrů oproti mouce ze zralých banánů. Mladé banány jsou sbírány ještě před dozráním, jejich obsah cukru je oproti “žlutým” banánům tedy podstatně nižší.
- Banánová mouka je bohatá na vlákninu, zejména prebiotickou.
- Díky vysokému obsahu škrobu můžete použít mnohem menší množství banánové mouky ve srovnání s běžnými moukami.
- Banánová mouka má mnohem méně kalorií, než většina pšeničných mouk a jejich alternativy, jako je ovesná nebo mandlová mouka.
- Banánová mouka má neutrální jemnou chuť s ořechovými tóny, která neovlivní výslednou chuť jídla. Můžete ji tak použít zcela jako náhradu běžné bílé mouky v jakémkoliv jídle.
- Je přirozeně bezlepková a vhodná tak pro celiaky.
Použití:
Banánová mouka má široký okruh použití. Je vhodná nejen pro pečení, ale můžete ji použít i k zahušťování polévek a omáček, pečení chleba či přidat do smoothies nebo koktejlů.
Výrobce: NATU
Hmotnost: 500 g
Složení: BIO 100% mouka ze zelených banánů
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: min. 3 měsíce
Vyrobeno v: České republice
Certifikace: BIO
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Tuky: 0,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,3 g
Sacharidy: 77 g
- z toho cukry: 39 g
Vláknina: 15,5 g
Bílkoviny: 4,3 g
Sůl: 0,46 g