- Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin.
- Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů.
- Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví.
- Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin.
-
Jak na červenou pšenici v kuchyni? Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu, apod.
- Pro ještě lepší stravitelnost namočte pšenici na 12-24 hodin do osolené vody s 2 lžícemi jablečného octa. Nádobu uzavřete. Tím pšenici "nafermentujete" a zlepšíte vstřebávání všech živin.
- Po namletí se pšenice hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod.
- Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.
- Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.
Hmotnost: 500 g
Složení: 100% pšenice červená BIO
Skladování: v suchu při teplotě do 25 °C
Trvanlivost: 2 měsíce
Baleno v: ČR
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 1 - Obiloviny obsahující lepek