Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
Kreditobraní
38 Kč
2,66 Kč
76 Kč/kg
Doručíme od čtvrtka 3. 4.
7 %
do 31. 3.
Doručíme od čtvrtka 3. 4.
  • Červená pšenice je jeden z původních druhů obilovin.
  • Její červená, až nahnědlá barva je způsobena přirozeným obsahem flavonoidů (katechinu a taninu) a antokyanů.
  • Antokyan je přírodní barvivo, významný antioxidant s pozitivním vlivem na lidské zdraví.
  • Červená pšenice má vysoký obsah vlákniny a bílkovin.
  • Jak na červenou pšenici v kuchyni? Po uvaření lze červenou pšenici využít do salátů, polévek, zapékaných pokrmů, jako přílohu, apod.
  • Pro ještě lepší stravitelnost namočte pšenici na 12-24 hodin do osolené vody s 2 lžícemi jablečného octa. Nádobu uzavřete. Tím pšenici "nafermentujete" a zlepšíte vstřebávání všech živin.
  • Po namletí se pšenice hodí na pečení chleba, výrobu těstovin, pečení sušenek, placek apod.
  • Pro přípravu tradičního kynutého pečiva se doporučuje kombinace s běžnou pšeničnou moukou.
  • Pšenice je vhodná také na klíčení a svou barevností oživí každý pokrm.
Hmotnost: 500 g
Složení: 100% pšenice červená BIO
Skladování: v suchu při teplotě do 25 °C
Trvanlivost: 2 měsíce
Baleno v: ČR
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 1 - Obiloviny obsahující lepek