Tento pšenično-žitný chléb je nutričně velmi hodnotný. Obsahuje 65,3 % celozrnné pšeničné a 19,3 % celozrnné žitné mouky. Díky tomu je cenným zdrojem vlákniny. Ideální chléb na přípravu domácích chlebíčků!
Chuť: Je ovlivněna procesem dlouhého zrání, díky kterému se zvýrazní chuť použitých surovin, především vlastního 100 % žitného kvasu a celozrnných mouk. Chuť a vůně kynutého chlebu jsou pak dále šlechtěny procesem dlouhého zrání (24 hodin).
Světlý chléb, který chutná skvěle jen s máslem, marmeládou nebo sýrem navrch - pak chuť tohoto chlebu skutečně vynikající.
Charakteristika: celozrnný chléb křupavá kůrka vláčná střídka chia semínka
Trvanlivost: 6 dnů
Hmotnost: 700 g
Výroba:
Při výrobě chlebu používáme náš vlastní, dvoustupňovou metodou vedený, žitný kvas. Při druhém stupni kvasu pekařský mistr mj. také šlechtí chuť chlebu. Při výrobě nepoužíváme přídatné látky a chléb lze deklarovat jako Clean Label.
Chléb vyrábíme řemeslným způsobem. V chlebu použitou žitnou mouku fermentujeme. Fermentace je proces řízeného ušlechtilého kvašení, při němž dochází k přeměně v obilninách běžně obsažených organických látek – škrobu a glykogenu – na pro člověka snadno stravitelné disacharidy. Chléb navíc prochází procesem dlouhého zrání (plných 24 hod.). Díky těmto – našimi předky běžně užívaným procesům – je pak chléb chutnější, nutričně hodnotnější a snadno stravitelný. Má vyšší pružnost střídky a zůstává chutný po celou dobu své trvanlivosti. Fermentace také následně chléb chrání proti procesům nechtěného nekontrolovaného kvašení.