Kdo pozná pravou chuť vanilky, už nikdy nechce její syntetickou náhražku. Neobejde se bez ní hned několik ikonických pokrmů, které na její chuti staví, ale i slané kuchařské experimenty.
Vanilkový lusk můžete využít hned několika způsoby. Buď jej v celku rozemelte na prášek a ten pak používejte na vaření nebo lusk otevřete, semínka vydlabejte a rovnou použijte. Prázdný lusk ale nemusíte vyhazovat. Vložte jej do dózy s kvalitním třtinovým cukrem. Vanilkový lusk jej během pár týdnů krásně provoní a máte domácí vanilkový cukr.
Příběh Sonnentoru se začal psát v roce 1988, kdy chtěl mladý Rakušan Johannes Gutman podpořit zemědělce ze svého rodného chudého kraje. Začal proto objíždět místní trhy s jejich bylinkami, čaji a kořením. Prodával přitom jen ekologicky vypěstované plodiny a nabízel je spolu s příběhem lidí, kteří je vypěstovali.
To platí pro Sonnentor dodnes a platí to i pro český Sonnentor, který vznikl v roce 1992 a sídlí v jihomoravských Čejkovicích.
V Sonnentoru si zakládají na dlouhodobých partnerstvích se svými biopěstiteli, ať už doma, nebo ve světě. Realizují přitom myšlenku Johannese Gutmanna, aby se zemědělec se stal opět „zemědělcem“ a zajistil sobě a své rodině slušné živobytí. Poznávacím znamením výrobků Sonnentoru jsou – kromě vysoké kvality toho, co je zabaleno uvnitř – také krásné obaly s milými ilustracemi. Díky tomu jsou jejich výrobky ideální jako dárky.