Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.

Lyofilizace je odborný název pro sušení potravin mrazem, díky čemuž se zachová výrazně větší množství živin než při klasickém sušení horkým vzduchem.

Švestka je plodem slivoně švestky, která je hojně rozšířena po celém mírném pásu severní polokoule.
Mrazem sušené švestky jsou lehké, voňavé a krásně křupavé. Při kontaktu s vodou změknou a navrací se téměř do původního stavu. Sladkou chuť švestek si tak můžete dopřát po celý rok.

Použití:

  • do kaší - krásně se hodí na dochucení a ozdobení snídaňové kaše třeba v kombinaci s mákem a se skořicí
  • svačinka - samotné nebo v kombinaci s jiným mrazem sušeným ovocem mohou sloužit jako rychlá a výživná svačina
  • pečení - švestky můžete přidat do těsta při pečení koláčů
  • RAW dezerty - díky své povaze se hodí do RAW kuchyně
  • prach z lyofilizovaných švestek můžete použít na zdobení

Věděli jste, že?

  • Švestky se pěstují v Evropě už od 5 století našeho letopočtu. Jejich původ je však datován mnohem dříve. Důkazem jsou pecky nalezené při archeologických vykopávkách z doby starého Říma.
Hmotnost: 20 g
Složení: 100% mrazem sušené švestky
Skladování: při pokojové teplotě
Trvanlivost: min. 3 měsíce
Země původu: Srbsko
Baleno v: ČR
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Bez přidaného cukru a sladidel: Ano
RAW: Ano
Tuky: 0,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,2 g
Sacharidy: 90 g
- z toho cukry: 61 g
Bílkoviny: 3,7 g
Sůl: 0 g