Na Scuku máme cookies, a to nejen ty od našich pekařů
Jako většina webů využíváme tzv. soubory cookies. Tyhle cookies nekřupou, ani nedrobí, ale moc se nám hodí. Umožňují nám totiž sledovat, jak Scuk.cz využíváte. A to nám pomůže posunout se zase o kus dál. Díky vašemu souhlasu se zpracováním cookies můžeme navíc přizpůsobit i obsah webu a zobrazovat vám nabídku služeb a produktů tak, abyste si ji vychutnali co nejvíce. Přečtěte si, jak nakládáme s vašimi daty.
Kreditobraní
194 Kč
19,40 Kč
48,50 Kč/kg
Doručíme od čtvrtka 3. 4.
10 %
do 16. 4.
Doručíme od čtvrtka 3. 4.

Chlebová mouka osahuje část obalu zrna a klíčku. Na chlebové mouky vybíráme zrna s nejlepší pekařskou kvalitou. Při mletí zachováváme část obalu zrna a klíčku, a proto obsahují PROBIO chlebové mouky více vlákniny a cenných živin než mouky bílé. Na delší dobu zasytí. Chlebová mouka je vhodná nejen na chleba, ale i na zdravější sladké i slané pečení. Hodí se i na housky, krekry, perníčky, pizzy,... Víte že? Mouky meleme už od roku 1992. Naše technologie nám umožňují odebírat zrno téměř "přímo z pole" a zrno zpracováváme od jeho počátku - čištění, sušení, mletí, balení. Sušíme šetrně teplým vzduchem a konečný produkt si tak zachová své živiny. Mouky nemeleme do zásoby a máme je proto vždy čerstvé a voňavé. Naše žito pochází z ekopolí. Když jej pěstujeme, děláme to šetrně, s ohledem na půdu, vodu, vodu, ptáky, hmyz.... Koupí našeho produktu chráníte přírodu i své zdraví. Chlebové mouky jsou tzv. zlatá střední cesta, něco mezi severem a jihem, mezi černou a bílou, takže mezi čím a čím? Mezi hladkou, tedy světlou a celozrnnou moukou. Chlebová mouka si zachovala část obalové vrstvy, dobře se zpracovává a k tomu ještě obsahuje podstatnou část důležitých nutričních látek pro náš organismus. Na pečení chleba je tou nejlepší volbou. Je tmavší, má výraznější aroma, vyšší obsah bílkovin a chleba se z ní peče dobře v troubě i v domácí pekárně, jak z droždí, tak i kváskový. Jaké obilí používáme při mletí chlebové a vlastně všech mouk? Část bio obilí pochází přímo z naší Ekofarmy z jižní Moravy. A další od farmářů, se kterými již dlouhou dobu spolupracujeme. Dodáváme jim i osivo, a tak máme plodiny na mouky pod kontrolou už od obilky. Třeba právě u špaldy je to velmi důležité. Kvůli vyšším výnosům se začala v řadě případů pěstovat tzv. pološpalda a ta už nemá vlastnosti špaldy ryzích odrůd, její benefity. Chlebové mouky

Hmotnost: 4 000 g
Složení: 100 % žitná mouka chlebová BIO
Skladování: při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %
Trvanlivost: 4 měsíce
Baleno v: ČR
Certifikace: BIO
Alergeny: 1 - Obiloviny obsahující lepek