Jalapeňo - Capsicum Annum
8 000 SHU, snad nejoblíbenější chilli papričky.
Plody jsou silnostěnné, podlouhlé a chuťově prostě výtečné.
Mají široké možnosti zpracování. Jsou výborné zasyrova ale i tepelně zpracované.
Nejčastěji se nakládají, grilují, udí, nebo přidávají do omáček a dalších pokrmů.
Jalapeňo je od ostatních chilli velmi rané, proto se sklizní začínáme již v polovině léta, plody průběžně dorůstají a dozrávají.
Plody můžeme sklízet již v technické zralosti, kdy jsou ještě zelené. V botanické zralosti jsou pak sytě červené, na slupce s mírnými prasklinkami.
Vysévat můžeme od února, pro klíčení zajistíme teplotu nad 25 °C. Po vyklíčení teplotu snížíme na 17-22 °C a dopřejeme rostlině maximu světla. Na stanoviště vysazujeme až když teplota ani v noci neklesá pod 10 °C.
Semena ani mateční rostliny nejsou chemicky ošetřené.
10 semen.
Celý obal je 100% recyklovatelný.