Víno bez přidané síry nemusí být nutně oranžové.
Rulandské bílé, které fermentovalo i zrálo na hrubých kalech po dobu 12 měsíců ve velkém akátovém sudu.
Vůně jemná, opulentní, s dotekem kouře.
Chuť dlouhá, krémová až máslová.
Tóny briošky, vanilky a marcipánu.
Velmi dlouhá dochuť. Velké víno!
Bez přidaných siřičitanů.
DNA VÍNA:
Moravské zemské víno, suché.
Vinařská obec: Blatnice pod Sv. Antonínkem.
Viniční trať: Floriánky.
Stáří vinice: 33 let.
Datum sklizně: 4.10.2019.
Cukernatost hroznů při sběru: 23,0 °NM.
Macerace rmutu: 24 hodin.
Nádoba: akátový sud 600 litrů.
Ležení na hrubých kalech: ANO, 12 měsíců.
Míchání (battonage): ANO, 1 x měsíčně.
Odbouraná kyselina jablečná.
Čiření: NE.
Filtrace: NE.
Lahvováno: 30.5.2020.
Láhev: 0,75 l.
Uzávěr: Cukrová třtina.
Alkohol: 13,5 % obj.
Zbytkový cukr: 0,0 g/l.
Obsah kyselin: 3,9 g/l.