Miso je tradiční fermentovaná pasta původem z Japonska.
Naše základní bio miso je světlé, sladko-slané, jemně namleté a má mnohostranné využití jako ochucovací pasta. Koji jsme vypěstovali na celozrnné bio rýži a jako protein jsme vybrali český bio hrách. Pak obsahuje jen sůl a nic víc!
Využití
Můžete ho použít jako základ na polévku nebo dochucovadlo do omáček, zálivek, na zeleninu nebo kamkoliv, kam si slanou umami chuť žádáte. A pozor, je návykové!
Amálie s Davidem se potkali v roce 2015. Spojovala je vášeň pro experimenty v kuchyni a taky rostlinný způsob stravování. Protože jim žádné rostlinné mléko z obchodu nijak zvlášť nevyhovovalo, pustili se do výroby vlastního, složením i chutí ideálního nápoje... Cílem celého fungování Optimistic je vyrábět produkty, které budou podněcovat jeho zákazníky k zdravějšímu, etičtějšímu a ekologičtějšímu životnímu stylu.