V JaMi miluje poctivou českou kuchyni a s ní spojené omáčky a to nejenom ty české.
Chilli con carne je oficiálním pokrmem amerického Texasu. Chilli con carne je dušený kořeněný pikantní pokrm, my jsme Vám ho ale připravili nepálivý, aby si ho mohli dopřát i děti.
Hlavními přísadami jsou mleté maso (obvykle hovězí nebo jehněčí) a chilli papričky. Některé druhy, často podle geografické polohy a pěstovaných plodin, mohou obsahovat také rajčata, cibuli, fazole, pivo a další přísady (např. skořici, hnědý cukr), v našem případě je tam vše, kromě piva a hnědého cukru.
Posunuli jsme tuto pochoutku ještě o level výš a připravili jsme ji z naší zvěřiny a to z masa jelena Sika.
Používáme vynikající zvěřinu z CHKO Český les, naháňka Ekofarma Uher a kvalitní zeleninu. Hotovou omáčku zahušťujeme troškou do zlatova opečené jíšky z rýžové mouky, takže si naši omáčku můžou dopřát i bezlepkáři.