Naše přepuštěné neboli přečištěné máslo ghí je vyrobeno z kvalitního českého másla, kdy při výrobě přepuštěním dochází k oddělení tuku od pevných mléčných částic, mohou ho tedy používat i lidé s alergií na laktózu.
Surové máslo je nakupováno z okolí Vysokého Mýta od lokálních dodavatelů s vlastními chovy, kde je máslo také vyráběno. - Máslo ghí má variabilní využití, - vysoký bod kouřivosti, - je bez lepku - a bez laktózy. Ghí neboli čistý máselný tuk vzniká oddělením máselné bílkoviny od živočišného tuku a tradičně se využívá v teplé i studené kuchyni po celém světě. Přepuštěné máslo má skvělou plnou chuť, vůni, snadno roztíratelnou konzistenci. Výživoví poradci a nutriční terapeuti doporučují nahradit ghí při tepelné úpravě pokrmů.
Díky vysokému bodu přepálení (až 200 stupňů) nedochází ke vzniku škodlivých látek a smažení nebo pečení je zdravější a chutnější. Navíc má delší trvanlivost a nemusí se skladovat v lednici.