Mandlový protein se získává mechanickým lisováním loupaných mandlí. Během tohoto procesu se částečně oddělí tuk, který se využívá na výrobu mandlového oleje a sacharidy. Vzniklá pasta se dále suší a rozemele na jemný prášek.
Mandlový protein mimo kvalitního spektra bílkovin je bohatý na obsah vlákniny.
Použití:
Dávkování je velmi individuální a je třeba zohlednit fyzickou aktivitu. Doporučujeme použít 1-2 polévkové lžíce (15–30 g) denně. Z jedné dávky (30 g) dostane 14 g bílkovin.
**Tip:**Mandlový protein rozmíchejte ve svém oblíbeném smoothie nebo ho přidejte do snídaňových kaší, jogurtů, müsli či do těsta při pečení. V receptech můžete nahraďit část mouky mandlovým proteinem. Obohatí těsto chuťově i nutričně.
Věděli jste, že?
V jedné mandli je 0,25 g proteinu? K získání 14 g mandlového proteinu byste museli sníst cca 60 mandlí.