Teriyaki glazé je hustá a chuťově výrazná omáčka na bázi přírodně fermentované sójovky.
- Je obohacená medem a má jemnou, sladkou, lehce pálivou a kořeněnou chuť.
- Perfektně se hodí na marinování a glazování masa, ryb nebo zeleniny.
- Můžete ji také použít k přípravě stir-fry pokrmů ve woku, ke smažení nebo jako dip.
- Tato omáčka je vhodná i pro vegany.
Marinování: Marinujte maso, ryby nebo zeleninu v Teriyaki glazé ještě před samotným grilováním nebo pečením.
Glazování: Během vaření pravidelně nanášejte omáčku na povrch, aby se vytvořila krásná a lesklá glazura.
Blesková příprava ve woku metodou stir-fry. Stačí jen restovat.
Servírování: Omáčku lze také použít jako dip nebo s ní přelít již hotové jídlo.
Hmotnost: 200 g
Složení: teriyaki rozvar [sójová omáčka (pitná voda, sójové boby, pšenice - lepek odstraněn během fermentace, jedlá sůl), cukr třtinový, Mirin tekuté ochucovadlo (pitná voda, kvasný ocet lihový 30 %, droždí, maltózový sirup, extrakt limetky)), voda, česnek, zázvor, shiitake houba, mořská řasa, skořice, badyán], ocet jablečný, mouka rýžová, med (3,9 %), česnek, chilli vločky (2,45 %)
Může obsahovat stopy: skořápkových plodů, arašídů, sezamu, celeru a hořčice
Skladování: na temném, chladném a suchém místě, po otevření uchovávejte v ledničce při teplotě do +7 °C a spotřebujte do 7 dnů
Trvanlivost: 1 měsíc
Vyrobeno v: ČR
Bez plastového obalu: Ano
Bez lepku: Ano
Bez laktózy: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 6 - Sójové boby
Alergeny: 1 - Obiloviny obsahující lepek
Bez vajec: Ano
Vegan: Ano
Energetická hodnota na 100 g/ml: 195 kcal
Tuky: 0,3 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,02 g
Sacharidy: 40 g
- z toho cukry: 32 g
Bílkoviny: 4,9 g
Sůl: 8,4 g