Rump steak je často označovaný za chlapský steak.
Dámy prominou, určitě si na něm pochutnají také, jen jde o pořádného macka.
Najdeme ho v horní části kýty – květové špičce. Je to místo, které zvíře téměř nenamáhá a díky tomu jsou steaky krásně křehké a libové.
Klasikou jsou 400g steaky se šířkou kolem 4 cm.
Typickou částí steaku je tukový okraj.
Jedná se o obzvláště chutné maso, proto nechejte při přípravě v lednici nejrůznější ochucovadla a marinády.
Naše prémiové hovězí má všech 5 „P”:
-
plemeno – charolais - plemeno známé v celém světe, je to velmi vysoký a osvalený skot
-
péče – o zvířata pečujeme s láskou, už v době před narozením, telata žijí 8-10 měsíců se svými matkami a pijí mateřské mléko dle libosti
-
pastva/potrava - naše zvířata jsou krmena pouze krmivem z vlastní produkce, z našich pastvin, plných bylin a travin, které u nás rostou po staletí a díky ekologickému hospodaření nejsou znehodnoceny chemickými látkami, pesticidy a herbicidy
-
prostředí – od jara do zimy se zvířata pasou na ekologicky obhospodařovaných bohatých pastvinách v chráněné krajinné oblasti Broumovsko, pro zimní pobyt a výkrm jsme zmodernizovali původní halu a postavili dvě další zcela nové
-
požitek – poslední P náleží skvělému požitku z masa našeho plemene, z toho, co je připraveno z nanejvýš kvalitního masa se stejnou láskou a úctou, s jakou bylo přistupováno k životu zvířete.
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.
Hmotnost: 200 až 300 g
Složení: BIO vyzrálé maso, min. 14 dní ve visu
Skladování: 0-7 °C
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 8 dnů
Vlastní chov: Ano
Vlastní porážka: Ne