BIO levandule z jihu Moravy, svázaná a usušená do malé kytičky. Vhodná jak pro kulinářské účely, tak pro výrobu kosmetiky či jako voňavá dekorace
Použití:
- Nálev z květu levandule se přidává do koupele.
- Vkládá se mezi oblečení v šatníku, které krásně provoní a zároveň odpuzuje šatní moly.
- Používá se i v kuchyni, hlavně ve Francii, Španělsku, Itálii, je jednou ze součástí provensálského koření.
- Skvělá při výrobě džemů a octů.
- Nasekané květy levandule přidáváme do rýže, do jehněčího a králičího masa, můžou být součástí marinád.
- Dobře se kombinuje s majoránkou, dobromyslí, petrželkou, rozmarýnem, saturejkou a tymiánem.
Nálev z levandulových květů
1-3 malé lžičky levandulových květů na jeden šálek vroucí vody. Nechte 10 minut odstát a sceďte. Doporučená denní dávka jsou 3 šálky denně.
Hmotnost: min. 10 g
Složení: BIO levandule
Skladování: 5-25 °C
Trvanlivost: 1 rok
Země původu: ČR
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny