Jemný oříškový krém připravený pouze z loupaných mandlí. Delikatesa, která by doma neměla chybět žádnému milovníkovi ořechových másel.
Mandle jsou nejprve šetrně zbaveny slupky a poté pomalu mlety žulovými kameny. Výsledek je jemný smetanový krém, který se vám bude rozplývat na jazyku. Chutná sladce i bez jakéhokoliv sladidla.
Mandlové máslo představuje výborný zdroj přírodní energie. Obsahuje vysoké množství rostlinných tuků, zejména nenasycených mastných kyselin a stejně jako ostatní ořechy je zdrojem bílkovin.
Výhody:
Tip:
Využití mandlového másla je opravdu široké! Můžete ho mlsat samostatně na lžičce, přidat do těsta na pečení, do smoothie, do jogurtu nebo snídaňových kaší a müsli.
Věděli jste, že?
Blanšírování je proces, při kterém jsou mandle (případně i jiné ořechy) zbaveny své typické hnědé slupky. Proto má výsledné máslo krémovou barvu a jemnou sladkou chuť.