Velmi libové, kvalitní, křehké maso.
Panenku nedělíme, je vakuově balená vcelku po 1 ks.
U masa přizpůsobte adekvátně délku kuchyňské úpravy.
Maso z prasnic, které delší dobu odvěšujeme při 1 °C, je plné chuti, vyžaduje však přiměřeně delší tepelnou úpravu, neboť má silnější svalová vlákna.
V případě steakování doporučujeme vyšší teplotu a přiměřenou dobu, aby nedošlo k vysušení a nevytekla šťáva. Konzumujte pokud možno co nejdříve teplé.
Plemeno černostrakaté přeštické je přirozeně tučnější, než plemena v konvenčních chovech.
Vakuově baleno.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.