Miso je tradiční fermentovaná pasta původem z Japonska.
- Hlavní složkou je tzv. Aspergillus Oryzae, česky Kropidlák rýžový neboli kōji - plísňová kultura, která se pěstuje na rýži nebo jiné obilovině.
- Koji svými enzymy rozkládá škroby na cukry, používá se při výrobě saké, sojové omáčky nebo právě miso pasty.
Miso kimchi soup je základ pro polévku, do které už nemusíte nic dalšího přidávat - jen horkou vodu. Obsahuje naše umami kimchi a hrubou miso pastu, vytvoříte z ní lehce pálivý a sladkokyselý vývar.
Amálie s Davidem se potkali v roce 2015. Spojovala je vášeň pro experimenty v kuchyni a taky rostlinný způsob stravování. Protože jim žádné rostlinné mléko z obchodu nijak zvlášť nevyhovovalo, pustili se do výroby vlastního, složením i chutí ideálního nápoje... Cílem celého fungování Optimistic je vyrábět produkty, které budou podněcovat jeho zákazníky k zdravějšímu, etičtějšímu a ekologičtějšímu životnímu stylu.
Hmotnost: 250 g
Složení: miso (BIO hrách, BIO rýže natural, voda, sůl, kultura aspergillus oryzae), kimchi 33 % (pekingské zelí, bílá ředkev, chilli vločky, pórek, sójová omáčka (voda, sójové boby, sůl), zázvor, rýžová mouka, česnek, lahůdkové droždí, řasy wakame, houby shiitake, mořská sůl).
Skladování: v lednici
Trvanlivost: 4 měsíce
Země původu: ČR
Bez plastového obalu: Ano
Bez lepku: Ano
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 6 - Sójové boby
Vegan: Ano
Energetická hodnota na 100 g/ml: 149 kcal
Tuky: 0,6 g
- z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g
Sacharidy: 28 g
- z toho cukry: 1,7 g
Bílkoviny: 7,3 g
Sůl: 5,7 g