Sumeček je chován na naší farmě v přírodních podmínkách. Vykupujeme jej ze sádek ve velikosti asi 25 cm a následně chováme v potoce na naší farmě (plocha je cca 2000 m²) ve vodě, která přitéka z lesa. Je krmen přírodním krmením.
Porážka probíhá v den expedice na centrální sklad SCUK. Usmrcování probíhá na jatkách v malém množství kusů porážky, omračující ránou a následně vykrvením, při větším množství kusů porážky. Vše dle podmínek SVSCR.
Čerstvý sumeček (filety) jsou ideální k úpravě na grilu, na pečení i smažení. Veliká výhoda filetu je, že maso téměř bez kostí, ideální pro děti, labužníky rybího masa.
Je dodáván, vakuově zabalen 1-2 ks dle velikosti, v balení o minimální váze 500 g.
Zavakuované maso ryby z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká uzavřením masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato (vůně) nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat, popřípadě umýt proudem studené vody.