- Himalájská černá sůl (kala namak) pochází z Pákistánu, Indie nebo Nepálu.
- Její černé až narůžovělé zbarvení je způsobeno obsahem minerálů, zejména železa.
- Je nerafinovaná, bez chemického zpracování. Proces zpracování už od těžby v dolech je čistě mechanický či ruční. To ji odlišuje od běžné kuchyňské soli, která může obsahovat i jiná aditiva.
- V Indii se jedná o velmi běžnou ingredienci, která se přidává do jídel nejen pro bohatý nutriční profil, ale také kvůli své slané chuti a vůni, které připomínají vajíčka. Přesvědčte se sami! Nadšeni budou nejen vegani.
-
Použití: Himalájská černá sůl je oblíbená nejen v Indii, kde se dává třeba i na banán, ale i u veganů, kteří ji hojně využívají pro dochucení pokrmů. Zalíbení najde i u toho nejnáročnějšího gurmána. Nebojte se experimentovat.
Hmotnost: 400 g
Složení: jedlá sůl, obsah NaCl min. 95%
Skladování: v suchu do 25 °C
Trvanlivost: 24 měsíců
Země původu: Indie
Baleno v: Česká republika
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: Neobsahuje alergeny