Chia protein je vhodný pro vegany a vegetariány. Neobsahuje lepek ani laktózu a je vyroben 100% z chia semínek. Je zdrojem minerálních látek zejména vápníku, fosforu a hořčíku. Má zahušťovací schopnosti, lehce gelovou konzistenci a nevýraznou chuť, která neovlivní výslednou chuť jídel. Prášek ze 31% chia proteinu se získává mechanickým drcením chia semínek a následnou izolací bílkovin.
Doporučení dávkování
Dávkování je velmi individuální a je třeba zohlednit fyzickou aktivitu.
Obecné doporučení je 1–2 polévkové lžíce (15–30 g) denně. Z jedné dávky (30 g) dostanete 9 g kvalitních rostlinných bílkovin.
Tip:
Chia protein rozmíchejte ve svém oblíbeném smoothie nebo ho přidejte do snídaňových kaší, jogurtů, müsli či do těsta při pečení. Své využití má také v RAW kuchyni.
Chia protein se hodí i k zahuštění. V receptech můžete nahradit část mouky chia proteinem. Obohatí těsto chuťově i nutričně.
Věděli jste, že?
Chia semínka jsou zdrojem důležitých omega 3 a omega 6 mastných kyselin a to v optimálním poměru, který je nezbytný pro správné fungování organismu.