Makadámiová pomazánka je skvělým základem pro vaši kuchyňskou kreativitu – můžete ji využít kdykoliv, ať už na přípravu makadámiového jogurtu nebo lahodného ořechového mléka.
Makadámie jsou přirozeně sladké a výborně fermentují, což z nich dělá ideální surovinu pro rozmanité fermentované produkty. Díky nízkému obsahu histaminu jsou navíc šetrné k tělu a skvěle doplňují váš mikrobiom. Přidejte si je k oblíbeným kokosovým produktům a užijte si pestrost chutí i benefitů!
Makadámiový “jogurt”
Pomazánku smíchejte s vodou 1:1*, nalijte do sklenice s troškou volného prostoru (sklenice na 560 ml cca 600–650 ml), krátce provařte, vychlaďte na 35 stupňů, vmíchejte obsah 1 kapsle Superhuman symbiotik (může v mixéru anebo vysypte obsah kapsle na lžičku a důkladně vmíchejte). Zkontrolujte, zda je sklenice dokonale uzavřená, a uložte na teplé místo (třeba na topení do ručníku). Hotový jogurt poznáte podle toho, že se v něm začnou objevovat bublinky. Vychlaďte ho a užijte si konzumaci během následujících 2 týdnů!
*) abyste mohli vašemu výtvoru říkat “jogurt”, je třeba dle zákona přimíchat ještě špetku živočišného mléka. Jinak je to pouze “fermentovaný výrobek”.
Makadámiové mléko
Smíchejte 100 ml makadámiové pomazánky s 900 ml vody a rozmixujte*. Pokud budete nápoj skladovat déle než 12 hodin, před konzumací ho protřepejte. Vydrží vám 3 dny.
*) opět platí, že pokud vašemu výtvoru říkat “mléko”, je třeba dle zákona přimíchat ještě špetku živočišného mléka. Jinak je to pouze “nápoj”.
Objevte nové možnosti s makadámiovou pomazánkou a dopřejte si zdravé mlsání kdykoliv během dne!