Proteinová mandlová mouka Bohemia Olej je vhodná do teplé i studené kuchyně. Těsto z naší odtučněné varianty mandlové mouky je lehčí a více naskočí na objemu než je tomu u klasické neodtučněné mouky. Je vhodná při Low Carb (LCHF).
Mandlová proteinová mouka Bohemia Olej je vyrobena ze sladkých loupaných (blanšírovaných) mandlí, které zpočátku částečně zbavíme tuku lisováním za studena a výlisek velmi jemně pomeleme. Naše mandlová mouka je tak částečně odtučněná, má práškovitou konzistenci, která více nasává tekutiny a více zvyšuje svůj objem. Obsahuje také vyšší procento minerálů a bílkovin (45 %). Mandlová proteinová mouka se tak hodí i k nízkosacharidovému stravování.
Použití: Je ideální na pečení i vaření. Je vhodná pro zahušťování i obalování. Její výrazná mandlová chuť vynikne v těstech na koláče, muffiny apod. Neztratí se ale ani v použití za studena - například v jogurtech, smoothies či ovesných kaších.