Jedná se o polotvrdý sýr z oblasti střední Itálie - převážně Toskánska. Může se konzumovat v čerstvé variantě po cca měsíčním zrání nebo starší po 3měsíčním zrání.
My na jeho výrobu používáme plnotučné mléko našich kraviček plemene Jersey. Necháváme ho prozrát do 3měsíční kvality. Proto jeho konzistence je na rozhraní polotvrdého a tvrdého sýra. Barva je žlutá, chuť smetanová až jemně navinulá.
Pro nejlepší vychutnání sýra doporučujeme nechat hodinu v pokojové teplotě a okraj oloupat (ideálně škrabkou na brambory).
Mléko A2.
Mléko pochází od prapůvodního plemene dojnic. Jedná o mléko typu A2, které mimo jiné obsahuje původní typ kaseinu. Právě díky tomu může být lépe stravitelné a to dokonce i pro osoby, které běžné mléko hůře snáší. Jestli se chcete o mléku typu A2 dozvědět víc, mrkněte na náš blogový článek, kde jsme se o něm více rozepsali.
Odkaz na článek naleznete zde.