Parenice z kravského mléka je skvělou pochoutkou k červenému vínu. Je jemně solená. Sýr je měkký, vláčný a pružný.
Parenica je tradiční slovenský pařený sýr. Vyrábí z pasterizovaného mléka, které se srazí pomocí syřidla. Sýřenina se zahřívá a zpracovává do vláčné hmoty, která se dále tvaruje a udí studeným kouřem.
Hmotnost: 141 až 180 g
Složení: kravské mléko, sýrařské kultury, syřidlo, sůl, chlorid vápenatý
Skladování: 4-8 °C
Země původu: Česká republika
Certifikace: BIO
Přídatné látky: E509 – Chlorid vápenatý
Alergeny: 7 - Mléko
Minimální trvanlivost ode dne doručení: 5 dní
Typ mléka: Kravské
Obsah tuku: Polotučné
Ošetření: Pasterováno
Typ syřidla: mikrobiální