BIO MISO POLÉVKA - UMAMI, 250 g
Miso je tradiční fermentovaná pasta původem z Japonska. Hlavní složkou je tzv. Aspergillus Oryzae, česky Kropidlák rýžový neboli kōji - plísňová kultura, která se pěstuje na rýži nebo jiné obilovině. Koji svými enzymy rozkládá škroby na cukry, používá se při výrobě saké, sojové omáčky nebo právě miso pasty.
Miso umami soup obsahuje houby shiitake a mořské řasy a vytvoříte s ním krásně aromatický vývar. Skvěle chutná jen zalitá horkou vodou, nebo s kostičkami bílého tofu. Můžete taky přidat nudle, čerstvé bylinky nebo výhonky a máte vydatnou polévku za pár minut.
Amálie s Davidem se potkali v roce 2015. Spojovala je vášeň pro experimenty v kuchyni a taky rostlinný způsob stravování. Protože jim žádné rostlinné mléko z obchodu nijak zvlášť nevyhovovalo, pustili se do výroby vlastního, složením i chutí ideálního nápoje... Cílem celého fungování Optimistic je vyrábět produkty, které budou podněcovat jeho zákazníky k zdravějšímu, etičtějšímu a ekologičtějšímu životnímu stylu.