Hlavní složka kvalitní čokolády, žádný cukr, žádná chemie. 100% čokoláda, která voní a chutná fantasticky. Jsou to vlastně mechanicky rozdrcené a rozemleté kakaové boby bez slupky. Čokoláda je nealkalizovaná.
Země původu: Dominikánská republika
Kooperativ: Conacado, 152 asociací, 8700 farem
Region: Espaillat Province, Gaspar Hernández
Odrůda: Mix Jamaického a Amazonského Amelonado, Ekvádorského Nacional, Venezuelského Criollo a Rio Caribe, a hybridy Trinitario
Fermentace: centrální
Nová várka je z Dominikánské republiky. Strávila delší dobu v melanžéru a je díky tomu jemnější, má příjemnější texturu a zmizela kyselost. Sklizeň 2021.
Čokoláda je ideální na vaření, pečení, výrobu domácí čokolády, horké čokolády nebo jen tak jako superpotravina.
Certifikace BIO znamená, že není použita celá řada pesticidů a fungicidů, které se používají při dozrávání kakaových lusků. Zajišťuje to lepší podmínky pro místní farmáře co se týče kvality života, ale i výkupní ceny za kakaové produkty. Kakaové boby jsou také sušeny na slunci a fermentovány tradičním způsobem.