Lyofilizovaná hlíva je složena ze 100 % z hub. Zcela bez přidaného cukru, konzervantů, barviv a jiných látek.
Hlíva byla vypěstována v oblasti Beskyd
a její chuť zůstává zachována, jako když si ji právě utrhnete.
Na výrobu 100 g lyofilizované hlívy připadá cca 1000 g čerstvé hlívy.
Hlíva je určena k přímé konzumaci. Lze ji použít jako dochucovadlo polévek, pomazánek, omáček houbového rizota/bulguru apod. Výživnost lyofilizované hlívy zachováte tak, když ji přidáte do již hotového pokrmu a nebudete ji už dále vařit.
Hlíva ústřičná je dřevokazná houba. Obsahuje látky v takovém množství a poměru, který lidskému organismu maximálně vyhovuje. Její hojivé účinky spočívají hlavně v látkách, které mají schopnost aktivovat buňky zajišťující přirozenou imunitu organismu. Kromě toho hlíva obsahuje celou řadu vitaminů, proteiny, steroly, některé mastné kyseliny a stopové prvky chromu, mědi, železa, jódu, sodíku, selenu a zinku.