Sasovská lahůdková BIO škvarková pomazánka s novodvorskou hořčicí ve sklenici.
Pomazánka je vyrobená z vybraných **sasovských vepřových plstních (svaly vnitřní dutiny břišní) a hřbetních škvarků z prasniček a mladých kanečků, mořské soli, BIO pepře a jemné BIO hořčice.
Hořčici vyrábí v klášteře mniši řemeslnicky a v malém množství podle originální trapistické receptury, z vybraného hořčičného semínka, které po namočení do octa smíchaného s vodou pocházející z lesů obklopujících klášter, je rozdrceno na mlýnském kameni. Provoněná, jemně okořeněná hořčice během několika týdnů dozrávání získává svoje nezaměnitelné aroma.
Doporučujeme: jako jemnou lahůdku lze pomazánku namazat přímo na celozrnné pečivo či chléb, lze také posypat pažitkou nebo najemno nakrájenou cibulkou.