Vločky jsou chutné, rychle zaženou hlad a jdou připravit na stovky
různých způsobů.
- Nejrychlejší je zalít je teplým či studeným mlékem,
vodou nebo jogurtem a doplnit trochou semínek, ovoce, skořice nebo
medem.
- Udělat z nich lze i teplou snídani ve formě lívanců nebo zdravé
hrnečkové buchty zvané mug cake či kaše. - Výborná je také drobenka z ovesných
vloček, lze je přidat do těsta na buchty, do karbanátků, placiček apod.
- Hodí do sladkých i slaných receptů.
Ječmen je méně známá obilovina se skvělými výživovými vlastnostmi - má vysoký obsah vlákniny (velkou část tvoří rozpustná vláknina, tzv. betaglukany), čímž působí blahodárně na naše trávení a snižuje cholesterol. Obsahuje hodně bílkovin, vitaminy skupiny B a minerální látky. Má nízký glykemický index, takže zasytí na dlouhou dobu.
Výrobce: PRO-BIO, obchodní společnost s r.o.
Hmotnost: 250 g
Složení: 100% ječné vločky BIO
Skladování: skladujte při teplotě do 25 °C a relativní vlhkosti vzduchu do 75 %
Trvanlivost: 1 rok
Baleno v: ČR
Certifikace: BIO
Přídatné látky: Bez Éček
Alergeny: 1 - Obiloviny obsahující lepek