Kombucha s malinovou příchutí je vyráběna z čajové houby kombucha a výluhu z černého čaje.
Jak vzniká černý čaj?
Černý čaj se vyrábí ze stejné rostliny jako zelený čaj.
Čerstvě utržené čajové listy se nechají zavadnout a změknout za částečného odpaření vody. Potom se rolují, aby se rozrušila buněčná struktura a uvolnila šťáva, jež umožní kýženou oxidaci. Tento proces musí být proveden správně a jedině tak vznikne kvalitní černý čaj s dobrou chutí, vůní a jasnou barvou nálevu.
Čajový list obsahuje více než 400 účinných látek. Kromě kofeinu také polyfenoly (taniny), flavanoly, flavonoidy, theofylin a theobromin (příbuzné kofeinu), tuk, vosky, saponiny, éterické oleje, karoten, vitaminy C, B1, B2, B5, B10, B12, E a K, enzymy, železité sloučeniny, prvky K, F, Na, Ca, Cu, Ni, Zn, stopové prvky a mnoho dalších.
Díky tomu nás nabíjí energií, snižuje úroveň stresu, podporuje dobrou náladu a zlepšuje schopnost soustředit se.
Nealkoholický ochucený nápoj, fermentovaný (obsah alkoholu méně než 0,5 %).
Nepasterizovaný.
Zákal není na závadu.
Neobsahuje konzervační látky.
Společnost Stevikom s.r.o. byla založena roku 1999 a věnuje se výrobě produktů zdravé výživy.