Mléko pro výrobu tohoto sýra pochází od krav volně se pasoucích v Broumovské kotlině.
Toto výjimečně tučné mléko zpracováváme do našich výrobků, které jsou ve srovnatelné kvalitě se sýry světových značek, ale vyráběných v rámci znovuobnovené tradice na Broumovsku.
Do těchto tvrdých horských sýrů, které uvádíme na trh v délce zrání 3 měsíce, se propisuje čistota kraje na Broumovsku s tvrdou prací místních farmářů.
Sýry zrají na smrkových lavicích původní technologií zrání, při které se tvoří ochranná kůrka přírodní cestou. Péče o sýry obsahuje velký podíl ruční práce a času, které dáváme našim sýrům v každodenní péči a době potřebné k jeho zrání. Sýry pak mají skvělou smetanovou chuť s oříškovým koncem a bez konzervantů a přídavků chemie.
Při výrobě používáme tradiční postupy, avšak také moderní technologie a díky tomuto spojení je výsledkem náš unikátní Řemeslný tvrdý sýr Braunauer 3měsíční.