Sasovský špekáček bez dusitanové soli je jiný, než tradiční z konvenční výroby. Díky vyloučení chemie vč. rychlosoli a bezlepkové úpravě nemá stejně tuhou konzistenci jako špekáček z konvenční výroby, je jemnější a méně soudržný. Má rovněž specifickou chuť a díky absenci rychlosoli barvu nikoli do červena, ale přirozenou šedohnědou barvu vařeného masa.
Špekáček je ručně vázaný, dle tradiční receptury, v bezlepkové úpravě a neobsahuje žádnou chemii (rychlosůl a další konzervanty, ani glutamát a další éčka). Je v přírodním hovězím střevě, uzený bukovým dřevem. Je vhodný k opékání na ohni nebo na gril, můžete jej naložit i jako utopence. Případně ho můžete i ohřát ve vodě nebo využít při vaření.
Složení: mouka 1,7 % a škrob 2,3 %. Vše ostatní je maso a špek.
Balení: cca 250 g (po 2 kusech) do vakua.
Vzhledem k absenci konzervantů špekáčky skladujte důsledně při teplotě 0-5 °C. Po otevření spotřebujte do 48 hodin.