Libečkové pesto v kombinaci se sušenými rajčaty San Marzano se může zdát poněkud nezvyklé, ale když jsme ho poprvé připravili, ihned nás oslovilo svou nezvyklou chutí. Samozřejmě, že musíte mít rádi libeček, který je velmi aromatický a v našich končinách nejvíce používaný především do polévek.
V kombinaci s rajčaty San Marzano, je to výborný společník ke grilovanému masu, topince nebo jen tak na čerstvý chléb. Kdo chce, může i klasicky do těstovin. Moc dobré je také třeba přimíchané do rýže, pohanky nebo luštěnin. Rajčata San Marzano jsou vyhlášená svou červenou barvou a výraznou chutí, mají málo semínek. Pocházejí z okolí sopky Vesuvu, kde jsou pro ně skvělé podmínky, které vytváří jejich nezaměnitelnou chuť.
A co ještě?
Ručně a šetrně vyráběné libečkové pesto je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, GMO a laktózy.
Před použitím doporučujeme promíchat do stejnorodé konzistence.