Pistáciové pesto je pro milovníky pistáciových oříšků. Mírně pálivé!
Pistáciové pesto můžeme použít pro rychlé „vaření těstovin“ - smícháme s čerstvě uvařenou pastou a podáváme. Je pikantnější a výraznější chuti, tak už nemusíme nic jiného přidávat. Dále nalezne uplatnění v kombinaci s noky, grilovanou zeleninou nebo přimícháme do kuskusu, rizota. Fantazii se meze nekladou. Výborné je s rozpečenou bagetkou třeba k sýrům. Pistáciové pesto se uplatní i v sladké kuchyni, například na potření závinu z listového těsta v kombinaci se super sladkou náplní např. švestek, mandlí, jablek. Tvořte, vařte, hrajte si!
A co ještě?
Ručně a šetrně v Čechách vyráběné pistáciové pesto je bez chemických konzervantů, aromat, lepku, laktózy a GMO.
Umeocet je vyráběn ze švestek umeboshi, je zcela přírodní a neobsahuje žádné chemické přísady ani barviva.
Před použitím doporučujeme promíchat do stejnorodé konzistence.