Co při sezóně grilování určitě v kuchyni nesmí chybět?
Sestavili jsme pro Vás tři druhy grilovacích balíčků s produkty, které Vám budou při přípravě masa, sýrů i zeleniny perfektním pomocníkem a pozvednou chutě pokrmů ještě o level výš.
Grilovací balíček Exotic
A jak vybrané produkty nejlépe použít?
Mangáč – čatní z manga, 250 ml
Čatní z manga se skvěle hodí ke grilování, asijské kuchyni, lososovitým rybám, kuřeti, grilovaným burgrům (vege i nevege) v kombinaci s majonézou nebo i klasik cizrnové kari i všude kde se používají koření typu masala.
Složení: mango min. 73 %, třtinový cukr, 100% citron. šťáva, vinný ocet, 100% pomerančová šťáva, kardamom, zázvor, muškát. oříšek, mořská sůl
Pasta z čerstvé kurkumy, 100 g
Kurkumová pasta je skvělá ingredience na vaření vyrobená z čerstvé urkumy (ne z prášku), ale stačí i namazat na bagetku a pochutnáte si velmi. Využití je rovněž pestré od čerstvého pečiva po přísadu do řady jídel teplé i studené kuchyně. např.: lahodná je k sýrům, zelenině, ale také na grilované pochoutky.
Složení: čerstvá kurkuma min. 52 %, olivový olej, umeocet, černý pepř
Pasta ze zelených chilli jalapeno, 100 g
Pasta je skvělým doplňkem každému, kdo má rád zajímavou a pikantní chuť. Můžeme ji přimíchat do rýže, těstovin, kuskusu, pohanky.
Skvělá je ke steakům, přírodním plátkům, k sýrům nebo jen tak na bagetku či na dochucení polévky. Středně pálivé!
Složení: chilli jalapeno min. 27 %, slunečnicový olej, olivový olej, sušená rajčata San Marzano min. 13 %, petržel, koriandr, umeocet, směs bylin
Pesto z libečku se sušenými rajčaty, 100 g
V kombinaci s rajčaty San Marzano, je to výborný společník ke grilovanému masu, topince nebo jen tak na čerstvý chléb. Kdo chce, může i klasicky do těstovin. Moc dobré je také třeba přimíchané do rýže, pohanky nebo luštěnin.
Složení: slunečnicový olej, olivový olej, sušená rajčata San Marzano min. 20 %, čerstvý libeček min. 10 %, česnek a mořská sůl
Pesto z medvědího česneku, 100 g
Pesto z medvědího česneku můžeme použít klasicky do těstovin, nicméně najde uplatnění třeba do polévek, salátů, nádivek nebo k potření rozpečeného pečiva nebo třeba k sýru či klobásce… Velkou delikatesou je kombinace s pstruhem, a když není pstruh tak třeba na plátek drůbežího nebo vepřového masa.
Složení: olivový olej, medvědí česnek min. 22 %, slunečnicový olej, slunečnicové semeno min. 13 %, umeocet, citronová 100% šťáva
Čatní ze švestek, 90 g
Tato omáčka je pikantně ochucená kořením a výtečně doplňuje především tučné masité pokrmy, ať už restované, pečené či dušené. Masa spíše tučnější z drůbeže např. kachna. Právě ke kachně je výborné jako příloha v kombinaci s grilovanými jablky. Též chutná i k tradičním bramborovým plackám. Švestkovým čatní lze zvýraznit chuť i grilovaného sýra.
Složení: švestky min. 79 %, třtinový cukr max. 9 %, vinný ocet červený, zázvor, bio citron (vč. kůry), chilli papričky habanero, mořská sůl, směs koření