Čerstvá krůtí prsa jsou pro mnohé z nás největší lahůdkou. Jedná se o nejkřehčí a nejlibovější část z celého kusu. V této variantě jsme Vám je nachystali celé, ponechané i s kůží, tak aby při pečení zbytečně nevysychaly. Doporučujeme jako dietnější variantu sváteční pečínky nebo luxusního nedělního oběda. Po vychladnutí můžete nakrájet a použít pro přípravu dalších lahůdek.
Prsní svalovina obsahuje 23 % bílkovin s vysokou biologickou hodnotou, nejvíce ze všech druhů masa. Pro nízký obsah tuku jen ,1,1 až 1,5 %, jsou vhodné při dodržování zdravého životního stylu či při různých dietách. Krůtí prsa prodáváme vždy vcelku i s medailonem – nejkřehčí, a pro mnohé také tou nejlepší, částí prsního svalu.
Ideální příprava : délka pečení v hodinách = váze masa v kilogramech - tzn. že například krůtu 5 kg pečeme 5 hodin. Prvních 20 minut na 220 °C, potom stáhneme troubu na 160 °C, maso pečeme zakryté a půl hodiny před koncem odkryjeme, aby se vytvořila kůrka. Během pečení kontrolujeme a poléváme.
Zavakuované maso od zvířat z farmářského chovu může mít po vybalení specifickou vůni. Ta je zcela přirozená a vzniká zráním masa v obalu. Pokud byl obal neporušený, není tato vůně nijak na závadu. Po vybalení doporučujeme nechat maso chvíli vydýchat.